5 εθελοντικές πράξεις που μπορούν να γίνουν απο τον καθένα

Συντάκτης: Φραγκίσκη Μοιρασγέτη

Τη στιγμή ακριβώς που το πολιτικό σύστημα, η εκπαίδευση και η κοινωνία εν γένει, βιώνει κρίση, εμείς παρουσιάζουμε πέντε ανιδιοτελείς πράξεις, οι οποίες απαιτούν ελάχιστο χρόνο και κόπο και μαζικά μπορούν να περισώσουν ό,τι έχει μείνει απο την ανθρωπιά μας. Αφιέρωσε λίγο χρόνο απο τη ζωή σου και γίνε μέλος μιας προσπάθειας για ενα καλύτερο μέλλον.

Αιμοδοσία

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης, κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Διαρκεί 5′ και τα αποτελέσματα της σώζουν ζωές. Μάθε περισσότερα για το που, πότε και υπο ποιές προυποθέσεις μπορείς να δώσεις αίμα στο: http://www.ekea.gr/

Δωρεά

Την επόμενη φορά που θα κάνεις διαλογή στην ντουλάπα σου, αντί να πετάξεις τα ρούχα στα σκουπίδια, αναζήτησε εναν οργανισμό και δώρισέ τα. Μη ξεχνάς οτι αυτό που για σένα είναι περιττό για κάποιον μπορεί να είναι πολυτέλεια.

Βοήθησε εναν άστεγο

Εδώ το ζήτημα είναι λεπτό, γιατί δυστυχώς πλέον δε μπορούμε να ξεχωρίσουμε αυτόν που έχει πραγματικά ανάγκη και πεινάει, απο αυτόν που εκμεταλλεύεται καταστάσεις. Το πιο συνετό για μένα θα είναι αντι χρημάτων να δίναμε φαγητό η οτιδήποτε άλλο που θα καταναλωνόταν εκείνη τη στιγμή. Και στα σκουπίδια να καταλήξει, όπως έχει συμβεί κάποιες φορές, εσύ έχεις κάνει τη συνεισφορά σου. Τις περισσότερες φορές πάντως ανακουφίζεις εναν πόνο, έστω και προσωρινά.

Ενίσχυσε το κοινωνικό παντοπωλείο

Το κοινωνικό παντοπωλείο, έννοια πρόσφατα ενταγμένη στο ελληνικό λεξιλόγιο, είναι μια προσπάθεια των δήμων να ανακουφίσουν τους οικονομικά ασθενέστερους με την παροχή δωρεάν αγαθών. Αναζήτησε, ανάλογα με το δήμο που βρίσκεσαι, πως μπορείς να συνεισφέρεις και εσυ.

Γίνε μέλος μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης

Γι’αυτούς που θέλουν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στον εθελοντισμό, υπάρχουν πάρα πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν ανάγκη απο ανθρώπινο δυναμικό. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου, τις ευαισθητοποιήσεις και το χρόνο που διαθέτεις αναζήτησε τον οργανισμό που σε ενδιαφέρει και γίνε μέλος μιας αξιέπαινης προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής σου. Με τη δική σου συνεισφορά μπορείς να αλλάξεις τις ζωές πολλών ανθρώπων.

Συντάκτης: Φραγκίσκη Μοιρασγέτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.