17 θαύματα της φύσης σε όλα τα μήκη της γης

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Αριστουργήματα της φύσης. Περιηγούμαστε σε μνημεία, γεωλογικούς σχηματισμούς και οικοδομήματα που εμπνέουν δέος. Από την θεσσαλική κωμόπολη της Καλαμπάκας έως τις Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, παρακάτω μνημονεύονται μερικά μονό από τα  επιβλητικότερα θαύματα της φύσης.

  1. Υποβλητική φωτογραφία μοναστηριού σε βραχοκορφή των Μετεώρων, Καλαμπάκα, Τρίκαλα Θεσσαλίας.

  1. Το Βάγκσαρ, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Φερόων Νήσων στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.

  1. Μία κρυστάλλινη φυσική λίμνη στο Τσιτσέν Ιτζά, στο Μεξικό.

  1. Στη Villa Escudero στις Φιλιππίνες λειτουργεί εστιατόριο στην κοίτη καταρράκτη.

  1. Ορμητικοί, κλιμακωτοί καταρράκτες Dudhsagar στο Πάνταζι της Ινδίας. Η «γαλατένια θάλασσα» απορρέει από τον ποταμό Mandovi. Σε παγκόσμια κλίμακα είναι ο πέμπτος εκτενέστερος καταρράκτης.

  1. Καταρράκτες Pongua στο Βιετνάμ: αναβλύζουν σε μία οροσειρά πάνω από πενήντα χιλιόμετρα από το Dalat. Το ύψος τους ανέρχεται σε περισσότερο από τα σαράντα μέτρα και εκβάλλουν με πάταγο στα νερά μίας λίμνης, αντηχώντας για πολλά χιλιόμετρα.

  1. Ο εκπληκτικός αυτός σχηματισμός των νεφών στον ουρανό η «τρύπα» εμφανίστηκε το 2015 στον ουρανό του Νοτιοδυτικού Οντάριο.

  1. Ο αρχαίος βράχος του Λιονταριού υπήρξε ένα οχυρό της Σιγκιρίγια στη Σρι Λάνκα. Το μνημείο ανήκει στην αρχαία πολιτισμική κληρονομιά της Σρι Λάνκα και είναι μνημείο της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς υπό την προστασία της UNESCO.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…