10 τραγούδια που μπορούν να σου φτιάξουν τη μέρα

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Η μουσική καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας. Από τον ήχο κλήσης του κινητού μας, το ραδιόφωνο που παίζει στο αυτοκίνητο, τη μουσική στα καταστήματα μέχρι και στις εκπομπές, στις σειρές ακόμα και στις διαφημίσεις της τηλεόρασης.

Η μουσική είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να διεγείρει συναισθήματα. Χαρά, λύπη, συγκίνηση, αισιοδοξία, προβληματισμό κ.ά. Μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις στην ψυχολογία μας. Να μας ξεσηκώσει, να μας φτιάξει τη διάθεση, αλλά και να μας ηρεμήσει, να μας χαλαρώσει, να μας κάνει να ξεχαστούμε, ή να μας κάνει να σκεφτούμε. Να μας επαναφέρει αναμνήσεις αλλά και να μας ανανεώσει.

Η μουσική είναι κατά πολλούς ένα δυνατό ψυχολογικό φάρμακο. Πολλοί τη χρησιμοποιούν ως ένα όπλο απέναντι στα αρνητικά τους συναισθήματα, ενώ άλλοι τη χρησιμοποιούν για την εξέγερση θετικών συναισθημάτων.

Τα είδη των τραγουδιών είναι πολλά. Ροκ, ποπ, τζαζ, χιπ-χοπ, όπερα, ρέγκε κ.ά. Υπάρχουν  μπαλάντες, dance κομμάτια και άλλες μορφές ανάμεσα σε αυτά τα είδη. Ο καθένας από εμάς έλκεται από συγκεκριμένα είδη και επιλέγει αυτά για τη δική του ψυχαγωγία.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η μουσική που μας αγγίζει πολλές φορές. Είναι και ο στίχος. Ο στίχος που μπορεί να μας διηγείται μια πραγματική ιστορία, να μας μεταφέρει αληθινά συναισθήματα, να προσπαθεί να διεγείρει δικά μας συναισθήματα.

Έχουμε ανακαλύψει λοιπόν κάποια τραγούδια τα οποία, αν τα προσθέσεις στη μουσική σου λίστα, τα ακούς στην αρχή της ημέρας σου αλλά και γενικότερα στην καθημερινότητα σου είναι σίγουρο ότι είτε θα φτιάξουν τη διάθεσή σου, είτε απλά δε θα της δώσουν τα περιθώρια να αλλάξει ούτε λίγο προς το χειρότερο.

Τραγούδια:

1. Can’t stop the feeling- Justin Timberlake

2. Monday Morning-Melanie Fiona (ειδικά για τις δευτέρες που μας φαίνονται συνήθως δυσβάσταχτες, μετά το τέλος του Σαββατοκύριακου)

3. Uptown Funk-Mark Ronson ft. Bruno Mars

4. Happy-Pharrell Williams

5. Wake me up before you go-go – Wham!

6. Can’t feel my face- The Weeknd

7. Livin La Vida Loca- Ricky Martin

8. Can’t hold us- Macklemore & Ryan Lewis feat Ray Dalton

9. Let me entertain you- Robbie Williams

10. Let’s get loud- Jennifer Lopez

Βάλτε τέρμα τα ηχεία, πιάστε τον παλμό και απολαύστε τα. Είναι σίγουρο ότι θα σας συνεπάρουν και θετική σκέψη και διάθεση θα σας πλημμυρίσει.

Μουσική είναι η κίνηση του ήχου για να φτάσει την ψυχή και να της διδάξει την αρετή […] Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

 -Πλάτων

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr