10 σεξουαλικοί μύθοι που είναι τελείως φανταστικοί

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου

Φήμες, παγιωμένες θεωρίες, ψέματα, εμπειρίες που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, αλλά μας στοιχειώνουν, μας κυνηγούν και μας προκαλούν άδικα άγχος. Από τι πρέπει να απαλλαγούμε για να απολαύσουμε το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο;

Αν το καλοσκεφτείτε, οι σεξουαλικοί μύθοι είναι δεκάδες, αφού επινοούνται συνεχώς καινούργιοι και δε μας αφήνουν σε ησυχία. Φυσικά, σε μια σελίδα είναι αδύνατο να αναλυθούν όλοι, αλλά διαβάζοντας τους παρακάτω, ίσως βρείτε ανάμεσά τους σκέψεις δικές σας που σας προβληματίζουν, ενώ δε θα έπρεπε.

1. Οι άντρες έχουν πάντα διάθεση για σεξ.

Παραδοσιακά, οι γυναίκες είναι αυτές που σκαρφίζονται δικαιολογίες (που δεν είναι πάντα δικαιολογίες) για να αποφύγουν το σεξ με το σύντροφό τους προφασιζόμενες πονοκέφαλο, κούραση, δύσκολες μέρες. Είναι αλήθεια πως οι ορμόνες παίζουν μεγάλο ρόλο στις ψυχολογικές διακυμάνσεις μιας γυναίκας, αλλά οι άντρες έχουν κι αυτοί τα θέματά τους. Μάθετε λοιπόν, πως η κατάσταση της υγείας τους, το ωράριο του ύπνου τους, οι διατροφικές τους συνήθειες, το άγχος για τη δουλειά, οι οικογενειακές ευθύνες δεν τους αφήνουν πάντα διάθεση για σεξουαλική συνεύρεση ούτε σκέφτονται το σεξ συνέχεια, όπως νομίζουμε, εκτός αν μιλάμε για 18ρηδες με καθόλου έννοιες και εντονότερη διάθεση για σεξουαλικές εμπειρίες.

2. Το σεξ είναι καλύτερο όταν είμαστε νεότεροι.

Σκεφτείτε πώς ήσασταν, τι θέλατε, ποια ήταν η σεξουαλική σας συμπεριφορά στα 18, ποια στα 25, ποια στα 35, ποια θα είναι (ή είναι ήδη) στα 45 και άνω. Σίγουρα τα νιάτα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη αντοχή, αλλά όχι πάντα απόλυτη ικανοποίηση. Τα παραγωγικά χρόνια της ζωής σας συνεπάγονται αυξημένες υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να αμελείτε ή να μην απολαμβάνετε το σεξ. Αντίθετα, οι απαλλαγμένοι από τέτοιου είδους υποχρεώσεις 60ρηδες και άνω βιώνουν μια περισσότερο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, ειδικά όταν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει κι έχουν φύγει από το σπίτι.

3. Το σεξ πρέπει να είναι πάντα τέλειο.

Μην αγχώνεστε άδικα ότι πρέπει να είστε πάντα ο θεός/η θεά και να κάνετε πάντα τέλειο σεξ, γιατί απλά δεν είναι πάντα ιδανικές οι συνθήκες. Δε γίνεται να έχετε πάντα όρεξη, να είστε πάντα διαθέσιμοι, να λείπουν πάντα τα παιδιά, να βρίσκεστε πάντα στον κατάλληλο χώρο. Βέβαια, καλό είναι να υπάρχει μια λογική αναλογία καλού-μέτριου σεξ (για να μην πούμε κακού ή βαρετού) και η ζυγαριά να γέρνει έστω και λίγο προς την καλή πλευρά. Κοινώς, αν πού και πού τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένατε, δε χάθηκε και ο κόσμος.

4. Οι άντρες απατούν περισσότερο από ότι οι γυναίκες.

Και δύο απατούν με την ίδια συχνότητα, απλώς οι γυναίκες το κρύβουν καλύτερα, και όταν το κάνουν, το κάνουν καλύτερα. Οι άντρες είναι εκείνοι που αποκαλύπτονται ευκολότερα.

5. Η επιλογή του/της συντρόφου εξαρτάται από τις σεξουαλικές της/του επιδόσεις.

Οι άντρες δεν λαμβάνουν τόσο υπόψη αν η σύντροφός τους είναι τέλεια στο κρεβάτι, αλλά αναζητούν συνήθως πάνω της τα χαρακτηριστικά εκείνα που συμβολίζουν τη γονιμότητα, ενώ οι γυναίκες θα επιλέξουν κάποιον που θα τις εμπνεύσει να γίνουν μητέρες, θα μπορούν να σταθούν μόνοι τους οικονομικά, θα είναι δημιουργικοί και θα έχουν στόχους και φιλοδοξίες.

6. Η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι 30 λεπτά.

Ο συνηθισμένος χρόνος είναι έως και δέκα λεπτά οπότε μη βιαστείτε να κατηγορήσετε κανέναν. Θορυβηθείτε μόνο αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως προβλήματα στύσης, πρόωρης εσκπερμάτισης, όμως για όλα υπάρχουν λύσεις.

7. Οι γυναίκες δεν έχουν εσκπερμάτωση.

Με την έννοια που την έχουν οι άντρες σίγουρα όχι, αλλά υπάρχει ένα υγρό που εκκρίνεται από το «δημοφιλές» σημείο G του κόλπου, το οποίο «βασανίζεται» κι αυτό από ερωτήματα του τύπου αν υπάρχει ή όχι, τη στιγμή της κορύφωσής της. Η αμφιβολία έγκειται στο ότι δεν το βιώνουν όλες σαν εμπειρία, έχουν όμως όλες τη δυνατότητα.

8. Ο άντρας πρέπει να φέρνει πάντα τη γυναίκα σε οργασμό.

Ο παρτενέρ εστιάζει στην ευχαρίστηση της συντρόφου του, αφού πετυχαίνοντάς την νιώθει πως ανεβαίνει στα μάτια της. Όμως, δεν μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Τον τελικό ρόλο στην ικανοποίησή της παίζουν παράγοντες που έχουν σχέση με την ίδια, όπως αν είναι χαλαρή, ξεκούραστη, έχει αυτοπεποίθηση, ξέρει τι θέλει, τι της αρέσει και πώς να το εκφράσει.

9. Το σεξ είναι μέρος της καθημερινότητας.

Λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν ή προλαβαίνουν να κάνουν κάθε μέρα σεξ. Η συχνότητα στα ζευγάρια είτε σε σχέση, είτε παντρεμένα δεν ξεπερνά τις μία με δύο φορές την εβδομάδα.

10. Τα αφροδισιακά αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

Όσα στρείδια, μύδια, γαρίδες, σοκολάτες, αβοκάντο και καρύδια και να φάτε μην περιμένετε θαύματα, αν δεν έχετε πραγματική επιθυμία για σεξ. Ωστόσο, υπάρχουν τροφές που βελτιώνουν ως ένα σημείο τη σεξουαλική λειτουργία, αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό.

Συντάκτης: Βάνα Νικολαΐδου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr