Οι 10 καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Eurovision

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Ο ελληνικός τελικός της Eurovision για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει για το 2017 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και το τραγούδι This is love είναι αυτό που θα ταξιδέψει στο Κίεβο με ερμηνεύτρια τη Ντέμυ.

Η Eurovision είναι μια μουσική γιορτή που κάθε χρόνο προσελκύει τους Ευρωπαίους και μη. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι η Αυστραλία επιθυμούσε και τα κατάφερε να συμμετέχει σε αυτήν.

Ο διαγωνισμός αυτός μας έχει προσφέρει υπέροχες μουσικές στιγμές, όμορφα τραγούδια όλων των ειδών, ιδιαίτερες και εντυπωσιακές εμφανίσεις. Μας έχει προσφέρει τραγούδια τα οποία έμειναν στην ιστορία χωρίς απαραίτητα αυτά να έχουν  κατακτήσει την πρώτη θέση.

Κάποια από αυτά προέρχονται μάλιστα από τις ελληνικές συμμετοχές. Η χώρα μας έχει ακολουθήσει μια πολύ καλή πορεία στο διαγωνισμό, έχει κατακτήσει μια νίκη και άλλες πολύ καλές θέσεις πολύ κοντά στην πρώτη. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένες εμφανίσεις που έχουν μείνει αξέχαστες.

1. My Number One – Έλενα Παπαρίζου (1η θέση 2005)

2. Shake it –Σάκης Ρουβάς (3η θέση 2004)

3. Die for you – Antique (3η θέση 2001)

4. Secret Combination – Καλομοίρα (3η θέση 2008)

5. Alkohol is free – Koza Mostra & Αγάθωνας Ιακωβίδης (6η θἐση 2013)

6. Yassou Maria – Σαρμπέλ (7η θέση 2007)

7. This is our night – Σάκης Ρουβάς (7η θέση 2009)

8. Watch my dance – Λούκας Γιώρκας & Stereo Mike (7η θέση 2011)

9. Μάθημα Σολφέζ – Πασχάλης,Μπέσσυ Αργυράκη,Ρόμπερτ Ουίλιαμς,Μαριάννα Τόλη (5η θέση 1977)

10. Άνοιξη – Σοφία Βόσσου (13η θέση 1991)  {μπορεί να υπάρχουν εμφανίσεις που έχουν κατακτήσει υψηλότερη θέση, το τραγούδι όμως έχει μείνει στην ιστορία και ακούγεται παντού μέχρι και σήμερα}

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr