100 γευστικές συνταγές για διαβητικούς

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Ο διαβήτης ως ασθένεια έχει αναπτυχθεί τόσο στις μέρες μας που θεωρείται πανδημία. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν καθημερινά με αυτόν, όντας αναγκασμένοι να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής τους και κυρίως τα γεύματά τους ώστε να εξασφαλίζουν μια βασική ποιότητα ζωής.

Είναι σημαντικό λοιπόν να μπορούν να μη στερούνται την απόλαυση του φαγητού, αλλά να τροποποιήσουν απλώς τον τρόπο που μαγειρεύουν. Αυτό το σκοπό θέλει να εκπληρώσει το βιβλίο «100 γευστικές συνταγές για διαβητικούς» των εκδόσεων Τερζόπουλος.

Ξεκινώντας με μια επισκόπηση του τι είναι ο διαβήτης και πώς μπορεί να ελεγχθεί διατροφικά, προσφέρει πληθώρα συνταγών, απόλυτα κατάλληλων για διαβητικούς. Μην πάει ο νους σας σε τίποτα άνοστα γεύματα που ούτε ν’ αγγίξει θα θέλει κάποιος. Το κάθε άλλο! Μάλλον θα ζηλέψουν και οι μη διαβητικοί.

  • Φριτάτα με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί
  • Καρμπονάρα με προσούτο και ρόκα
  • Αρνάκι με χούμους και τορτίγιες
  • Γαρίδες τυλιχτές με μάνγκο και αβοκάντο

…μέχρι και μουσακά!

Προσεκτικά επιμελημένες συνταγές που αναγράφουν επιπλέον και την περιεκτικότητά τους σε πρωτεϊνες, λίπη, υδατάνθρακες, κορεσμένα λίπη και φυσικά τις θερμίδες τους.

Το 1/3 του βιβλίου είναι αφιερωμένο επίσης σε λαχταριστά επιδόρπια. Φανταζόσταν ότι τα γλυκά απαγορεύονται για διαβητικούς; Εγώ σίγουρα. Αντιθέτως φαίνεται να επιτρέπονται και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο. Τσίζκέικ, μπισκότα, παγωτό, πουτίγκα, μάφινς, κέικ… Όλων των ειδών τα γλυκά σε εκπληκτικές συνταγές.

Το βιβλίο υπόσχεται να βάλει γεύση, γούστο και υγεία στην καθημερινότητα των ανθρώπων με διαβήτη. Γιατί όχι;

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…