Πίτα με κουνουπίδι και μπρόκολο

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Μια απόλυτα χορτοφαγική πρόταση που θα λατρέψετε. Πίτα με κουνουπίδι και μπρόκολο. Για ακόμα περισσότερη υγεία μπορείτε να φτιάξετε δική σας ζύμη με αλεύρι ολικής άλεσης. Υπέροχη!

Υλικά

Για τη ζύμη: 125γρ. Αλεύρι ολικής αλέσεως, 60 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη, αλάτι

Για τη γέμιση: 300γρ. Κουνουπίδι, 300γρ. Μπρόκολο, 200ml ημιαποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα σόγιας, 15γρ. κορνφλαουρ, 40γρ. τριμμένη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύετε το αλεύρι, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο, έπειτα προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας νερό για να φτιάξετε τη ζύμη.
  • Την αφήνετε να «ανέβει» για 15-20 λεπτά προτού ανοίξετε φύλλο.
  • Πλένετε και κόβετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο και τα μαγειρεύετε στον ατμό για 20 λεπτά περίπου.
  • Απλώνετε το φύλλο στην ειδική φόρμα για πίτες.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με το γάλα, τα βάζετε στο μάτι σε σιγανή φωτιά ωσότου δέσει η κρέμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι.
  • Μοιράζετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο πάνω στο φύλλο και περιχύνετε με την μπεσαμέλ.
  • Ψήνετε για 25-35 λεπτά.
  • Μπορείτε να σερβίρετε την πίτα ζεστή και να τη συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.